torsdag 30 december 2010

Kragar i massor

Det som det frågas allra mest efter i butiken just nu är kragar, storpolos, halsdukspolos, snoddar eller vad man nu ska kalla dem. Jag har gjort några stycken som jag inte har visat.
Mönster: 30 maskor och rätstickning. När halsduken är tillräckligt lång syr man ihop kortsidorna och vips har man en krage.
Garn: Eskimo, 6 nystan
Stickor: 15 mm
Betyg: 5 nystan av 5 möjliga.
Övrigt: Fick jaga syster runt butiken för att få tillbaka den efter fotograferingen. Den var hennes sa hon.....

Mönster: Jag har utgått från Stockholm Scarf men gjort om lite.
Garn: Drops Lima, 5 nystan
Stickor: 6mm
Betyg: 4 nystan av 5 möjliga.
Övrigt: Har stickat kragen runt i stället för i 2 delar som ska sys i hop, vilket gjorde att jag fick modifiera mönstret lite. Dessutom lade jag upp färre maskor för en tajtare krage att ha nära halsen när det är kallt ute. Lima är ett helt underbart garn att sticka i, precis som storebror Nepal. Rekommenderas varmt!

På stickorna just nu är en krage i patentstickning. Blev inspirerad av Marias snygga och var bara tvungen att testa om det gick att sticka patent runt och i 2 färger. Och det gjorde det!

Jag stickar i Drops Delight och Kid-silk och den blir riktigt mjuk och gosig. Planer finns på en till med flätor i Tedman & Kvists Delicious Tweed men det får bli en annan gång.

Ha nu ett riktigt gott slut och ett GOTT NYTT ÅR!

3 kommentarer:

 1. Snygga!!! Den i flerfärgad patent är snygg för att inte säga den i mönsterstickning, kommer in i tjuvkikar efter helgerna. Måste nog köpa nåt garn utifall att...
  Gott nytt!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga kragar!! Garnet ser jättefint ut, måste nog försöka mig på en sådan.

  SvaraRadera
 3. Förstår att din syster inte ville lämna ifrån sig den härliga halskragen. Har garn, som jag hade tänkt att jag skulle göra något sådant här av. De andra kragarna ser också jättehärliga ut

  SvaraRadera