måndag 23 januari 2012

Stickat till sonen

Har stickat två små plagg till sonen som inte blivit bloggade. Tycker det är perfekt med en ulltröja/kofta utanpå bodyn när vi ska ut på äventyr. Funderar du på att sticka till en liten så kan jag varmt rekommendera dessa två.
Mönster: Ur babyhäfte nr 30 från Hjertegarn
Garn: Rustic, färg 292 & 3810, 2 nystan av varje
Storlek: 3-6 månader
Stickor: 4,5 & 5 mm
Övrigt: Det allra mjukaste garn du kan tänka dig och riktigt trevligt att sticka med. Tröjan stickas uppifrån och ner vilket innebär nästan ingen sömnad över huvudtaget. (lite under varje ärm bara och det kan man leva med) Dessutom hamnar ev kräk "utanpå" och går lätt att torka av.
Men sluta fota nångång!
Koftan är en större storlek så den har vi inte använt lika mycket än men den verkar populär....
Busunge!

Mönster: Inspiration 010 från Schachenmayr
Garn: Schachenmayr Baby Wool Color, 5 nystan
Storlek: 6 mån
Stickor: 3 & 3,5 mm
Övrigt: Roligt med knäppning i ena sidsömmen vilket blir särskilt snyggt när det är raglan. Maskintvätt på garnet ger extrapoäng även om jag gärna handtvättar ändå.
Något jag har märkt är att babymönster ofta är korta i kroppen och har långa ärmar. Jag ska i fortsättningen lägga till lite på längden så att de går ner ordentligt mot rumpan även när ärmlängden passar. Inte så skönt med glipa i ryggen innanför overallen.

1 kommentar:

  1. Fina plagg på fin bebis! Och glipor i ryggen är det väl ingen som gillar, så det låter som en bra idé att förlänga plaggen.

    SvaraRadera