fredag 22 mars 2013

Tävling och gratis mönster

Är det bara jag eller är det fler som gillar de här "nya" halskragarna? Skulle lätt kunna sticka 10 stycken till bara för att det är så kul och så är de sköna att ha på sig också. Senaste alstret är detta:

En enkel snodd i ljuvliga Debbie Bliss Andes. Mjuk babyalpaca blandat med härligt mullbärssilke, perfekt så här på vårkanten. Och dessutom är den alldeles lagom varm att ha på sig inomhus. Vill ni veta hur jag gjort? Här kommer en enkel beskrivning:

Garn: Debbie Bliss Andes, 2 härvor
Stickor: 7 mm

Lägg upp 38 maskor. Första och sista maskan stickas rät alla varv.
Innanför kantmaskorna stickar du 3rm, 3am fram och tillbaka tills garnet börjar ta slut eller halsduken är tillräckligt lång. Sy ihop kortsidorna mot varandra. Tvätta upp halsduken och spänn ut den. Klart!
Nu har du chansen att vinna garn till en egen halskrage (i valfri färg). Det enda du behöver göra är att gilla Cinas Garn på Facebook och tala om vad du tycker att kragen ska heta i en kommentar. Tävlingen är öppen till den 31/3 kl. 24.00. Lycka till!


2 kommentarer:

  1. Mullbärssilket ger den en fantastisk lyster, och en skön tyngd som gör att den ser fantastisk ut!!

    Jag gillar också barnglass:D, och det är kul att kunna välja vilken sida jag vill ha fram, beroende må humör och väder:)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Ska använda mina klapphärvor andes till en sån!

    SvaraRadera