måndag 31 januari 2011

Inte bara lila

Det har blivit väldigt mycket lila stickningar på slutet och jag måste bara få visa att jag kan använda andra färger också.


Som rött till exempel. Det här är mitt julklappsgarn, röd Wollmeise som ska bli en Celaeno (ravelrylänk) med pärlor i uddkanten.

Turkost och cerise funkar också. Det här är också en sjal i M&K AlpacaSilk (underbart garn) som ska få en kant i turkost är det tänkt. Har inte bestämt mig riktigt för hur den ska se ut men jag har ju lite tid på mig för först måste den slätstickade delen bli större innan det är dags för kant.


Sen har jag börjat på en tunika i nytt vårgarn men den har inte lyckats fastna på bild än. Den är inte heller lila även om det finns vissa lila inslag. Ser ut så här på mönstret:
 
Det råder ingen brist på projekt som ni ser. Finns några till på gång men dem visar jag en annan gång. Tills dess, sticka lugnt!

torsdag 27 januari 2011

Mmmmmalabrigo

Här kommer äntligen bildbevis på min Malabrigokofta.


Mönster: Kaleidoscope
Garn: Malabrigo Sock i färgen Velvet Grapes, 300 g (fast jag använde bara lite av den 3:e härvan)
Stickor: 4.5mm
Övrigt: Gjorde fler minskningar för raglan för att inte få en så vid halsringning. Sen är ju Malabrigo ett av mina favoritgarner så även om garnet poolar och man ser var jag bytt härva så gör det absolut ingenting. Det är ju så mjukt!

Om ni tittar noga på framkanten så är den inte helt ok. Problemet är att jag stickat med tunt garn och grova stickor vilket gör att den blir lite sladdrig och inte orkar hålla knapparna på plats. Funderar på om jag kan stärka upp dem med ett bomullsband på baksidan eller om jag måste ta tjuren vid hornen och sticka om den på tunnare stickor. Nån som har tips eller råd att komma med?

måndag 24 januari 2011

Och vinnaren är.....

Efter att ha skrivit ner alla som ville vara med och tävla i tur och ordning, plus alla extra lotter för länkning hit (totalt 294 st), använde jag en slumpgenerator till att kora vinnaren som är:



GRATTIS!! Maila din adress till carina(snabela)cinasgarn(punkt)se så kommer ett paket med posten. Och tack till alla er andra som var med och tävlade. Jag hoppas ni tittar förbi här igen och säger hej!

söndag 23 januari 2011

På stickorna idag

Nu har jag stängt kommentarerna till tävlingen. Håller på för fullt att skriva ner alla som varit med och tävlat och det är många. Under tiden som jag gör det kan ni väl titta lite på min pågående stickning.

 

Stickar en top i Amoretto från TK Yarns (tidigare Tedman & Kvist) i ett mönster från Garnstudio. "Rynkorna" i oket tar evigheter att sticka eftersom det är så många maskor på varje varv men nu är det bara sista "rynkan" och halskanten kvar så jag ser slutet.

Nu måste jag återgå till tävlingsadministration. Jag meddelar vem som vunnit i morgon så ni får hålla er till tåls lite till. Den som väntar på något gott......

tisdag 18 januari 2011

Snabbstickat

Tag fyra nystan Polaris, stickor 12mm och två lediga kvällar så får du en sån här:


Mönster: Drops 127-14
Övrigt: Superfin modell som passar perfekt utanpå tunikan eller sommarklänningen. Dessutom väldigt enkel och snabbstickad vilket aldrig är fel.

söndag 16 januari 2011

Oj!

Vad kul att det är så många som vill vara med och tävla och tack för alla snälla ord! Jag rodnar och får prestationsångest på samma gång. Det enda jag kan lova inför framtiden är att jag ska blogga oftare än förra året. Med lite planering så ska jag kunna få till minst ett men gärna fler inlägg per vecka.

Jag har både lite färdigt och lite nytt att redovisa på stickfronten. Idag blir det en färdig Saroyan.
Mönster: Saroyan
Garn: Manos SilkBlend, 1 härva, köpt hos Fröken Garn i Malmö
Stickor: 5mm
Övrigt: Det här är ett av de absolut mjukaste och trevligaste garn jag har stickat med. Helt underbart att ha runt halsen! Om jag gör fler så ska jag göra den bredare för den blev lite för smal för min smak. Jag vill ha mycket, tjockt och gosigt runt halsen.

måndag 10 januari 2011

Jubileum och utlottning!

Idag är det 6 år sedan jag skrev mitt allra första blogginlägg. Har suttit och tittat tillbaka på mina inlägg och jag har verkligen skrivit om allt möjligt men mest av allt har det handlat om garner och stickning.

För att fira mina sex år som bloggerska tänkte jag ha min allra första utlottning.

2 härvor vinröd, tunn Merino, totalt 1400m, vinternumret av Designer Knitting (Vouge) och så lite choklad.

Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna är att lämna en kommentar till det här inlägget före kl 12.00 den 23 januari. Länkar du från din egen blogg får du en extra lott (tala om i kommentaren om du länkar).

Lycka till!

PS. Om ni nyss hittat hit så bloggade jag tidigare HÄR.

söndag 9 januari 2011

Ny mössa

Min nya mössa är klar och den blev precis som jag tänkt mig.

Den är stickad i Tedman & Kvists Chunky Chic på stickor 4,5 & 5,5 mm. Supermjukt och gosigt garn som jag gillar helskarpt. Mönstret är mitt eget och skulle du vilja sticka en likadan så hittar du mönster och garn här.

I morgon är det 6 år sedan jag började blogga och det firar jag med en utlottning men mer om det i morgon.

torsdag 6 januari 2011

Snöstorm

Ute är det snöstorm och jag har kurat ihop mig i soffhörnet och tänker inte resa på mig i onödan. Sen sist så har jag nästan fått klart alla tre stickningarna jag hittade i stickkorgen.
Saroyan och Malabrigo Sock koftan är blockade och klara. Väntar på lite bättre väder så vi kan ta bilder med mig i plaggen.
Iris saknar knappar och ett bad men det ska jag försöka fixa i eftermiddag.
Av bara farten blev ärmarna på Hallett's Ledge också klara.
Men nu har jag slut på garn så fram- och halskanterna får vänta tills jag fått tag i mer.

Bara för att jag varit så duktig med mina gamla surdegar så har jag börjat på lite nytt.
Vantarna Signe i underbara Koigu och Fabel. Superroliga att sticka och snyggt mönster.

Sen fick jag en idé jag var tvungen att testa. Mössa i Chunky Chic.
Garnet är väldigt trevligt att sticka i, mjukt och mysigt och än så länge blir det som jag tänkt. Hoppas bara att jag får till minskningarna som jag ser dem framför mig...

Nu i januari har jag bloggat i 6 år och det tänker jag fira med en utlottning. Så håll utkik, den kommer snart.

söndag 2 januari 2011

Nästan klart

Var tvungen att göra en djupdykning bland mina stickningar när jag letade efter en sticka i går och hittade tre nästan färdiga saker.
Överst i mitten ligger Saroyan som blev klar efter några timmar på Stickcafé i onsdags. Behöver bara bada och spännas ut lite lätt.

Till vänster min kofta i Malabrigo Sock som ska få sina sista trådar fästade och knappar isydda. Knapparna ligger tom i en liten påse alldeles bredvid mig i soffan.

Till höger Iris, bomullskoftan i Cotton Glace som varit klar jättelänge så när som på sista ärmsömmen och knapparna.

Är det någon mer än jag som ser en tendens här. Nästan klara saker som kräver en liten, liten stunds arbete innan de kan användas och då hamnar de på sidan i en stor hög. Tror säkert att jag kan hitta fler om jag letar lite djupare i stickkorgen.... men det tänker jag inte göra nu. Det får räcka med de här tre. Nu är det snart skidåkning på tv och då ska jag ta itu med min hög här i soffan. Vem vet, kanske har jag tre färdiga saker innan dagen är slut.